Clienti

Acreditari

Cere o oferta

Putem sa va oferim solutii personalizate.

Contactati-ne! sau
Solicitati-ne o oferta!

Cere o oferta acum

Noutati - Cunosti importanta unui filtru pneumatic, dar a unui filtru hidraulic? Iata cateva detalii

Cunosti importanta unui filtru pneumatic, dar a unui filtru hidraulic? Iata cateva detalii

In cazul in care esti in posesia unui sistem hidraulic sau a unui sistem pneumatic, cu certitudine cunosti importanta unui filtru pentru fiecare dintre aceste sisteme.

Daca insa ai intrebari legate de utilitatea acestora, astazi iti vom oferi cateva detalii privind modlitatea in care functioneaza un filtru hidraulic si un filtru pneumatic, oferindu-ti astfel detalii legate de importanta lor.

In acelasi timp, daca esti in cautare de filtre pneumatice sau filtre hidraulice, afla ca poti inceta acest demers. In site-ul nostru gasesti tot ceea ce iti doresti, la o calitate incontestabila si la preturi competitive.

Un filtru hidraulic are rolul de a opri particulele de metal ce se formeaza constant in interiorul unui sistem hidraulic.

Un filtru hidraulic se poate monta in mai multe zone ale sistemului hidraulic. Locatiile din interiorul sistemului in care poate fi montat filtrul sunt: intre rezervor si pompa, intre pompa si valvele de control, inaintea returului in rezervor.

In cazul in care filtrul este montat intre rezervor si pompa,  se creaza  riscul aparitiei efectului de cavitate. Efectul de cavitate – formarea bulelor de vapori -  se produce atunci cand se blocheaza filtrul, ceea ce poate cauza daune majore intregului sistem hidraulic.

filtre pneumatice, filtre hidraulice, sistem hidraulic

Prin amplasarea filtrului intre pompa si valvele de control, riscul aparitiei formarii cavitatii este redus considerabil.

Daca este montat inainte de returul din rezervor, filtrul opreste impuritatile dupa ce acestea au circulat in intreg sistemul.

Principiile de functionare ale unui filtru pneumatic sunt identice cu cele al celui hidraulice si anume, opreste impuritatile sa patrunda in interiorul sistemului.

In cazul unui filtru pneumatic, nu amplasamentul este cel care stabileste modul in care actioneaza, ci tipul acestuia.

Filtrele pneumatice sunt: standard si secundare.

Un filtru pneumatic standard poate opri impuritati precum lubrifiantul improscat de compresor sau particulele de praf ce pot intra in sistem. Cest tip de filtru opreste obiecte cu dimensiuni de 5 microni.

Performantele unui filtru pneumatic secundar sunt considerabil mai mari. Acestea pot bloca impuritati cu dimensiuni de pana la 50 nanometrii. Mai exact, acest tip de filtru poate preveni intrarea intr-un sistem pneumatic a particulelor de ulei, gaz, vapori si fum.

Filtrele pneumatice trebuie sa fie dotate cu membrane de uscare a aerului.

 

Te asteptam in magazinul nostru pentru mai multe detalii si informatii tehnice privind modalitati de mentenanta a filtrelor pneumatice si hidraulice, te asteptam cu un inventar complet si complex de sisteme si componente de dicate acestora, toate indeplinind cele mai inalte standarde de calitate.